WIE BEN IK?
 
Ik ben Zeger Verhage, geboren in Maassluis (1974). Alhoewel ik liever voetbalde toen ik 9 jaar was, nam mijn moeder me mee naar de lokale harmonievereniging alwaar ik een klarinet in mijn handen kreeg. Al gauw kreeg ik de smaak van het klarinetten en het musiceren met de harmonie te pakken en wilde ik nog meer.
Waar ik naar verlangde, waren mooie, verrassende harmonieën die de one-liner klarinet mij niet kon bieden. 
Die verlangens kon ik kwijt op de piano bij ons thuis. Naast de klarinetlessen, kreeg ik vanaf mijn 10e jaar ook pianolessen. Er ging voor mij een nieuwe wereld van geluidscombinaties open en al gauw begon ik mijn eigen melodieën op te schrijven en te harmoniseren.  
Nadat ik als finalist bij de Rotterdamse Piano 3-daagse (1987) op het grote podium van De Doelen mocht spelen, begon ik een jaar later aan de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de studio van Marcel Baudet. Om omringd te zijn door medestudenten met dezelfde passie voor muziek, bleek voor mij een enorme stimulans en uitdaging om, op muzikaal gebied, het beste uit mezelf te halen. Al gauw begon ik zelf pianolessen te geven en merkte ik hoe fijn het was om de kracht van muziek door te geven aan mijn studenten. 
 
Na mijn afstuderen aan het Utrechts Conservatorium (2000) ben ik geëmigreerd naar Amerika waar ik in 2003 mijn  "Master of Music" diploma heb behaald aan de University of Michigan. Vanaf 2003 tot 2018 ben ik werkzaam geweest als Director of Music bij diverse Amerikaanse kerken en had ik een grote lespraktijk met piano- en klarinetstudenten. Sinds 2 jaar componeer ik tevens mijn eigen liedjes. 
 
Vanaf september 2018 ben ik weer terug verhuisd naar Nederland, alwaar ik naast MuziekStudio59 ook een vast duo ben gaan vormen met fluitiste Wende van Nes. Ons duo met de naam "Muziek met Passie" specialiseert zich in het bijzonder op het verzorgen van muziek voor zorginstellingen en uitvaartdiensten. www.muziekmetpassie.nl
 
Iedere muzikale reis is uniek en ik kijk ernaar uit om een deel van jouw persoonlijke reis mee te mogen maken!